Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

Οδηγός επιβίωσης για την επόμενη μέρα.


Από προχθές η χώρα μας βρίσκετε στα νύχια του ΔΝΤ χάνοντας ένα μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας όπως είπε και ο Γιώργος. Από εδώ και πέρα αποφασίζουν για εμάς αυτοί οι "κουστουμάκηδες" που ήρθαν στην Αθήνα κρατώντας τις μαύρες τσάντες.Αν νομίζετε ότι αυτοί ήρθαν εδώ για να μας βοηθήσουν επιδή είναι καλοί άνθρωποι είστε γελασμένοι.Ήρθαν να κονομήσουν εις υγείαν των κορόιδων Αλλά αφού τέτοια λαμόγια πολιτικούς που έχουμε και τέτοια χα'ι'βάνια που είμασταν εμείς καλά να πάθουμε.Από εδώ και πέρα όμως τι κάνουμε?Εδώ έρχονται τα gatonia όπου έφτιαξαν τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για τον μεροκαματιάρη Έλληνα και μελλοντικό άνεργο.!!!Ξεκινάμε λοιπόν.

1) Τσακώνεις 5 μέτρα κοτετσόσυρμα και κλείνεις ένα μέρος στο οικόπεδο δίπλα στο σπίτι σου που δεν πρόλαβε να γίνει πολυκατοικία.Αν δεν έχεις οικόπεδο κοντά, το κάνεις στην ταράτσα σου.Κλέβεις καμιά 10ρια κότες και κουνέλια και τα πετάς μέσα ώστε να έχεις να φάς κανένα αυγουλάκι και λίγο κρεατάκι εσύ και τα παιδιά σου.Το βράδυ φυλάς σκοπιά γιατί οι Αλλοδαποί που θα τους έχει κόψει η πείνα θα στα κλέψουν και θα μείνεις να κοιτάς σαν τον χαζό το πρωί που θα ξυπνήσεις για να πας να τα ταίσεις.

2)Στο υπόλοιπο οικόπεδο φυτεύεις ντομάτες,κρεμμύδια ,πατάτες και κανα κολοκύθι για να τρώς και κανένα λαχανικό.Τα ποτίζεις με κουβά με το νερό που κλέβεις από τον γειτονά σου όταν λείπει στην δουλειά ώστε να μην χρεώνεσαι εσύ.

3)Μαθαίνεις να ζυμώνεις ψωμί και παξιμάδια από το βιβλίο της Βέφας Αλεξιάδου ώστε να μην χρειάζεσαι να πηγαίνεις στον φούρνο της γειτονιά σου και χαλάς λεφτά.

4)Μαγειρεύεις σε ξυλόσομπα ώστε να μην καίς ρεύμα και χρησιμοποιείς ξύλα από το δάσος του Χαρδαλιά τα οποία κόβεις το βράδυ με προσοχή ώστε να μην σε πάρουν χαμπάρι οι υπάλληλοι του Δήμου και καταλήξεις στα εφημερεύοντα στο ΚΑΤ.!!!

5)Ρούχα δεν αγοράζεις παρά κλέβεις τις μπουγάδες τον γυναικών αφού πρώτα κάνεις καλή έρευνα για το πιο σπίτι έχει τα πιο καλά και ακριβά.

6) Βάζεις ένα τεράστιο βαρέλι κρασί, (από μούστο που σου έχει δώσει κανένας φίλος) και ρουφάς κάθε μέρα μερικά ποτηράκια ώστε να είσαι "κλασμένος", και να μην καταλαβαίνεις τι γίνεται και στενοχωριέσαι με την κατάσταση.

7) Παρκάρεις το σπόρ αμάξι και την μηχανή σου στο γκαράζ και κυκλοφορείς με ποδήλατο για να μην έχεις έξοδα αλλά και να μην δίνεις στόχο στους άλλους ότι έχεις λεφτά και στο σπάσουν σε κανένα φανάρι για να σε "ψηρίσουν".

8)Για καφέ το σαββατοκύριακο που πήγαινες στο ''Εν πλώ" στην βουλιαγμένη ξέχνα το.!!!Φτιάχνεις καφέ από το σπίτι σε πλαστικό ποτήρι,βάζεις ρεφενέ βενζίνι στο αυτοκίνητο(καλύτερα του φίλου σου) μαζί με δυο τρείς άλλους και πάς στην Γλυφάδα.Κάθεσαι στα βραχάκια που είναι τσάμπα και κοιτάς το απέραντο γαλάζιο συζητώντας τι ωραία περνούσαμε μικροί.!!!!!

9) Διακοπές σε ξενοδοχείο πολυτελείας με πισίνες και τζακούζι που πήγαινες και έκανες τον ''Μπρούκλη" ούτε για αστείο πλέον.Παίρνεις στη πλάτη το σακίδιο και την σκηνή και πας στα ΚΤΕΛ Λακωνίας.Βγάζεις εισητήριο για Νεάπολη και μετά από καμιά 10ρια ώρες είσαι εκεί.Μπαίνεις λαθρεπιβάτης στο φέρρυ μπόουτ που σε περνάει στην Ελλαφόνησο και μετά από 2ώρες ποδαρόδρομο φτάνεις στην παραλία του Σίμου.Κρύβεσαι μέσα στους κέδρους και αράζεις εκεί κανα δυο μήνες πίνοντας ούζα και αφήνοντας μαλλιά σαν Ροβινσώνας.Τρώς ότι βρείς αρκεί να μην πεινάς,με μπόλικο νερό και την περνάς "ζάχαρη" όταν οι άλλοι θα ψήνονται στο καμίνι της Αθήνας.

10)Σκεφτείτε και εσείς τίποτα όλα από εμάς τα περιμένετε ακόμα και στα δύσκολα."Μασημένη" τροφή σας δώσαμε με τον κορυφαίο οδηγό μας.

Ακολουθήστε τον και δεν θα χάσετε, όταν οι άλλοι που είναι καλομαθημένοι(βουτυρομπεμπέδες,) δεν θα ξέρουν τι να κάνουν και θα πέφτουν κάτω σαν τα κοτόπουλα από την πείνα και την στενοχώρια.

Μωρέ θα πάει ο ΤΡΑΧΑΝΑΣ σύννεφο.........και δεν μου άρεσε κιόλας.!!!!

Καλή επιτυχία.!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: